Без мови немає народу

«Нації зникають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову». Це слова відомої української письменниці Ліни Костенко. Тому так важливо берегти, плекати материнську мову. Про День рідної мови пам’ятає кожна культурна людина, яка усвідомлює, що мова є безцінним надбанням людства. 21 лютого, починаючи з 2000 року, представники всіх націй відзначають Міжнародний день рідної мови. На 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у жовтні 1999 року було оголошено підтримку мовного і культурного розмаїття та багатомовності. Із 6 тисяч розмовних мов світу майже половині загрожує зникнення, тому організація прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи.
Тож і сьогодні, 21 лютого 2018 року, КЗ «Рубченківський НВК «ЗОШ І-ІІ ст. Д/С» долучився до святкування. Всі учні, з 2 по 9 клас, були залучені до написання диктанту «Без мови немає народу».
Після диктанту була проведена бесіда з усіма учнями школи про те, що потрібно відчувати мову кожною часткою своєї душі, пам'ятати, що мова народу — його серце, відображення всього змісту життя.

Галерея "Без мови немає народу. Пишемо диктант..."

Кiлькiсть переглядiв: 779